Descriere
Încă din primele clipe de viață începem să avem o relație cu mâncarea, una care se va împleti cu tot parcursul vieții noastre. O relație care va contribui la starea de bine emoțională, la sănătatea fizică, la stima de sine și la alegerile pe care le facem ulterior în viață.
Sunt multe motive pentru care aceasta ajunge să fie atât de importantă, dar dincolo de ele, mai valoros și mai util este să avem deschiderea, adulți fiind, de a-i ajuta pe micuți să construiască o relație sănătoasă cu farfuriile lor.
Așadar, te invităm la o discuție deschisă, într-o atmosferă relaxantă și prietenoasă în care să povestim despre:
- cum îl ajutăm pe copil să aibă o relație sănătoasă cu mâncarea
- ce facem cu dulcele (și atunci când vine de la cei din afară)
- cum ne raportăm noi, adulții, la alimentația copilului
- ce facem cu vinovăția de părinte
- emoțiile părintelui, emoțiile copilului
- teama de supraponderalitate și de tulburări de alimentație la copii
- mesele în familie și în familia extinsă
- conectarea emoțională prin mâncare
În prima parte, întâlnirea se va desfășura sub formă de dialog între psihoterapeutele Alina Lazăr și Ancuța Coman-Boldișteanu.
Cea de-a doua parte se va desfășura sub forma unei sesiuni deschise cu întrebări din partea publicului.
Taxă participare: 100 lei / persoană până în data de 5 decembrie sau 125 lei / persoană după această dată
Locurile sunt limitate.
Locație: Nori Specialty Coffee, Strada Protopop George Dragomir 7a, Timisoara
Despre gazdă:
Alina Lazar, psihoterapeut format în psihoterapie sistemică de cuplu și familie și psihoterapie cognitiv comportamentală,din 2010. Din 2015 a început să organizeze grupuri de părinți, pentru programul Cercul Siguranței, în Cluj-Napoca. In 2018 a devenit mamă de Matei și in 2022, mamă de Ana.
Anul acesta a deschis o cafenea in Timisoara, Nori Specialty Coffee,unde organizeaza grupuri de Cercul Sigurantei, pentru că în cei 13 ani de practică a observat ca relațiile de atașament sunt relațiile unde ne reglăm emoțiile în mod interactiv.
Așa că este foarte important ca părintele să fie în controlul emoțiilor sale, pentru a putea ajuta la reglarea emoțiilor copilului său și asta îsi doreste să faca, să sprijine părintele în a reuși să facă asta.
Despre invitată:
Ancuța Coman-Boldișteanu este psihoterapeut autonom și fondator al proiectului “Emoții în farfurie”, cu o experiență de peste 7 ani în lucrul cu persoanele care se confruntă cu dificultăți în relația cu mâncarea și cu propriul corp, fiind specializată în terapia traumei, a atașamentului și în terapie relațională.
De-a lungul anilor a lucrat în programe, grupuri de susținere, terapie individuală, de familie și de cuplu. A pornit în această călătorie, după ce personal, a trecut prin provocări legate de relația cu mâncarea și a înțeles importanța adresării acestora din punct de vedere emoțional.
Face parte din echipa de formatori a Institutului de Terapie Familială și Practică Sistemică „Areopagus” din Timișoara și este autoarea cardurilor terapeutice „Emoții în farfurie. De ce mănânci când mănânci?” și a cărții “Emoții în farfurie. Cum să faci pace cu tine și cu farfuria ta.”, publicată la Editura Trei.
Consideră că fiecare întâlnire pe care o are cu părinții sau copiii reprezintă o extraordinară ocazie de a face schimbări cu adevărat pentru noile generații.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.