Începe aici

De la "Emoții și kilograme în plus" la "Emoții în farfurie"

Cum a apărut “Emoții și kilograme în plus”

Acum mai bine 6 ani, în urma unui incident, am conștientizat ceea ce era evident de ceva timp: că ajunsesem la cea mai mare greutate la care fusesem vreodată.

Acela a fost declicul meu, momentul meu de "Până aici". 

Mi-am dorit ca de data aceea să reușesc și să nu mai ajung înapoi sau nici măcar pe aproape.  Îmi era însă clar că dacă vreau asta, atunci e nevoie să procedez altfel decât am făcut până atunci. Era evident că începând  o nouă dietă și obosindu-mi corpul la sală m-ar fi trecut, încă o dată, prin același ciclu. 

Am căutat grupuri de suport pentru persoanele care se confruntă cu dificultăți în relația cu mâncarea, dar nu am găsit. Poate că astăzi le vedem ca pe o normalitate, dar atunci erau un fel de SF. Așa că am început să merg la terapie, să citesc studii și cărți, să mă conectez la corpul meu, pe scurt să mă privesc în oglindă, pe interior și pe exterior. 

Un an mai târziu și 32 de kilograme mai puțin, m-am gândit că poate ar ajuta ca și alte persoane să cunoască faptul că lipsește o componentă din toată povestea: cea emoțională. Așa a apărut primul workshop "Emoții și kilograme în plus". Oamenii nu doar că au fost interesați, dar și-au dorit mai mult. Așa am început să facilitez primele grupuri de susținere din România pentru persoanele care se confruntă cu dificultăți în relația cu mâncarea.

Au urmat apoi evenimente în mai multe orașe din țară și, treptat, workshopul a devenit proiectul "Emoții și kilograme în plus", sub umbrela căruia am facilitat zeci de evenimente în ultimii 6 ani. 

Prin intermediul acestuia am învățat atât de multe despre mine și despre oamenii pe care i-am însoțit în proces, despre complexitatea relației cu mâncarea, despre asemănările și diferențele noastre, ale celor care se confruntă cu această dificultate. 

Treptat, am ajuns să lucrez cu adolescenți, cu familii, cu persoane care se confruntă cu mâncatul emoțional, dar și cu persoane care nu au kilograme în plus, așa că anul trecut am ajuns la o concluzie care de ceva timp se așezase în mintea mea: proiectul s-a extins spre noi direcții și vreau să îi susțin creșterea.

De la “Emoții și kilograme în plus” la “Emoții în farfurie”

"Emoții în farfurie", o denumire pe care am îndrăgit-o încă de când s-a cuibărit pentru prima oară în gândurile mele, este noua umbrelă a programelor pe care le veți găsi aici pentru: 

  • persoanele care se confruntă cu dificultăți legate de kilogramele în plus, dar și în minus;
  • persoanele care se confruntă cu tulburări de alimentație;
  • lucrul cu partea de corporalitate;
  • părinți, copii și adolescenți. 

Practic, proiectul se deschide și face loc pentru noi direcții și, mai ales, pentru a aborda nevoi mai diverse legate de relația cu mâncarea.

Ce este important să știți: 

  • Programul, grupul de susținere "Emoții și kilograme în plus", precum și programele online de până acum vor face parte din proiect în continuare.
  • Vor apărea proiecte noi pentru un public mai divers: părinți, cupluri, adolescenți, persoane cu dificultăți legate de partea de kilograme în minus. 
  • Accesul la programele deja achiziționate va funcționa în continuare. E pe viață, așa cum v-am promis. 🙂 

Sunt aici, ca de fiecare dată, să vă răspund la întrebări. 

Aștept cu tot dragul și curiozitatea impresiile și reacțiile voastre, oricare ar fi ele.

Pentru cei care sunteți pentru prima oară aici, vă invit să treceți pragul cu încredere, să vă abonați la newsletter și să vă alăturați comunității noastre online.

Eu sunt atât de pregătită pentru acest nou capitol și VĂ MULȚUMESC vouă, celor care m-ați lăsat să văd atâtea părți vulnerabile din voi, m-ați ajutat să vă înțeleg și să vă ghidez în proces. 

Mereu am simțit că acest proiect este nu doar al meu, ci și al vostru, al celor care sunteți aici. 

Cu tot dragul, 

Ancuța

Cabinet Individual de Psihologie