Începe aici

Emoții și kilograme în plus. Grup de susținere

Acum mai bine de un an am facilitat un workshop care se numea exact așa, Emoții și kilograme în plus.

Scopul lui era să împărtășesc oamenilor din experiența mea și mai ales să trecem de zona aceea superficială a dietelor. Mi-am dorit să mergem mai în profunzimea motivelor pentru care oamenii se îngrașă sau mai bine spus, pentru care întâmpină dificultăți în a slăbi. Orice situație care este menținută aduce avantaje pentru cel care o menține, fie că sunt conștiente sau nu. 

Însă, ceea ce mi-am dat seama și ceea ce participantele au spus foarte clar a fost că ele au nevoie să împărtășească, să povestească unele cu altele despre experiențele lor, despre dificultățile lor în a începe ceva, dar mai ales în a continua. 

Simțeau nevoia asta nu pentru că nu s-ar vorbi despre subiect, nici pe departe, există informație cât cuprinde și puțin peste, ci pentru că aveau aceleași nevoi și a fost o revelație faptul că nu sunt singurele care gândesc așa, care simt așa. Mi-am dat seama încă o dată cât de important este să nu fii singurul care... completați voi cu orice, pentru că în orice e important să nu fim singuri.

Așa au apărut grupurile de susținere

Consider că grupul sau grupurile din care facem parte sunt cele care ne ridică și cele care ne coboară de multe ori. Suntem ființe sociale, avem nevoie unii de alții, avem nevoie să fim acceptați așa cum suntem, să fim încurajați, să simțim că cineva crede în noi. Așa am făcut primii pași, așa funcționăm. Am scris aici despre subiect.

Puterea comunității este importantă și credința mea este că doar oferindu-ne sprijin putem crește.

Dacă acest articol ți-a fost util, te invit să îl distribui și nu uita să te înscrii la newsletter cu adresa de email.

Foto articol: Unsplash, Becca Tapert

Cabinet Individual de Psihologie