Home Grup de susținere „Emoții și kilograme în plus”

Grup de susținere „Emoții și kilograme în plus”

by Ancuta Coman

Cred foarte mult în puterea unei comunități, în energia pe care ne-o transmitem unii altora, la fel de mult cum cred că dificultatea kilogramelor în plus trece dincolo de diete și sport. 

E nevoie de mai mult, este nevoie de o cunoaștere și de o acceptare de sine.

Studiile arată eficiența grupurilor de susținere, atât în ceea ce privește obiectivele acestuia, cât și în ceea ce privește îmbunătățirea competențelor sociale și a creșterii sănătății emoționale și stării de bine a participanților.

Experiența din ultimii 6 ani, în lucrul cu grupurile de susținere mi-a confirmat cele scrise mai sus: împreună e mai ușor și cele mai multe rezultate le obținem astfel.

Nevoia de acceptare și de conectare este a noastră, a tuturor, este firească și mai ales, nu este o alegere, ci e prima și cea mai importantă nevoie umană.

Ce este un grup de susținere?
Grupul de susținere este format din persoane care au nevoi, întrebări, dificultăți similare la care împreună ajung să găsească soluții. 
Grupul se bazează pe deschiderea membrilor și pe împărtășirea de experiențe personale într-un mediu securizant.

Grupul de susținere funcționează în baza unor norme stabilite de comun acord la prima ședință, cum ar fi de exemplu, punctualitatea sau confidențialitatea.

La ce să te aștepți:
Într-un mediu securizant vom explora componenta emoțională legată de acceptarea de sine, dar și de efortul de a scăpa de kilogramele în plus.

Vom lucra pe componenta emoțională, abordarea fiind una experiențial, iar nevoile voastre fiind cele mai importante.

Grupul de susținere se adresează celor care:
💗 își doresc să slăbească
💗 își doresc să se mențină
💗 se confruntă cu tulburări alimentare
💗 doresc să cunoască mai multe despre relația cu mâncarea 
💗 se confruntă cu mâncatul emoțional
💗 doresc să își schimbe stilul de viață
💗 suferă de diferite afecțiuni și nu își găsesc motivația pentru a-și schimba obiceiurile alimentare.

Detalii organizatorice:

Grupul se va întâlni săptămânal.
Întâlnirile au loc online, pe platforma Zoom.
Sunt invitate să se înscrie persoanele care știu că vor putea participa până la finalul programului.

*Grupurile de susținere se organizează o dată sau de maximum 2 ori pe an. Fiind un eveniment cu puține locuri care se ocupă repede de fiecare dată, așa că dacă este de interes pentru tine, aștept cu drag înscrierea ta.

Despre mine

Numele meu este Ancuța Coman și sunt psihoterapeut sistemic de cuplu și familie, cu două specializări în terapia centrată pe emoții pentru cupluri (EFT) și tehnica de lucru cu traumă, EMDR.
“Emoții și kilograme în plus” a început acum mai bine de 4 ani, când am trecut prin propria experiență legată de ceea ce eu mi-am dorit să fie ultima luptă cu kilogramele în plus.
Am înțeles atunci că dieta și sportul ajută, dar nu sunt suficiente pentru rezultate pe termen lung. E nevoie de mult mai mult, e nevoie să ne uităm la ce este în spatele kilogramelor în plus, de ce sunt ele acolo și mai ales de ce revin după un proces greu prin care doar ce reușiserăm să le dăm jos.
Dăm vina pe voință, dăm vina pe noi, dar e mult mai mult de explorat în interiorul nostru. E nevoie să mergem dincolo de suprafață.“Emoții și kilograme în plus” este un proiect care pe lângă dietă și sport aduce în prim plan componenta emoțională, pentru că doar cu sinceritate față de sine și cu asumare putem avea rezultate pe termen lung. Îmi place să cred că acest program transformă și schimbă vieți, pe lângă faptul că ne ajută corpul să se elibereze.

Testimoniale

„Într-un cadru relaxant, prietenos și suportiv am întâlnit alte femei care se confruntau ca și mine cu problema kilogramelor în plus… și dintr-o dată nu am mai fost singura ființă de pe pământ care se confrunta cu această problemă.” Cristina

„Am gasit un loc unde m-am simtit confortabilă sa impartasesc experientele mele in legatura cu greutatea. M-am simtit sustinuta, inteleasa si in siguranta.
Cel mai mult mi-a plăcut faptul ca am apartinut unui grup cu probleme similare si experiente aproape identice. Iar Ancuta ne-a coordonat cu blandete si atentie la nevoile noastre.
Am reusit sa ma organizez mai bine in legatura cu stilul de viata dorit si am inceput procesul de slabire.
Deasemenea am inteles ca nu sunt singura, doar trebuie sa imi gasesc oamenii potriviti.” R.

Vă aștept cu drag și bucurie,

Ancuța