Începe aici

Pozele "before and after"

Pozele de tip before and after sunt uimitoare și uneori pare greu de crezut că o persoană a reușit o asemenea schimbare în materie de slăbit.

Motivul pentru care scriu acest articol este pentru că văd zilnic persoane din industria sportului, alimentației și mai nou tot felul de alți specialiști care se folosesc de imaginea unor persoane care au slăbit, motivând reușita pe seama serviciul pe care ei îl livrează.

Să slăbești nu înseamnă doar sport, doar alimentație, doar masaj, doar psihoterapie sau doar orice altceva.

Pe termen scurt, dietele funcționează, dar partea nasoală cu ele este că orice dietă are un sfârșit, deci reluarea obiceiurilor (alimentare sau nu) de dinainte de ea, adică cele care au dus la îngrășare.

Pentru o schimbare durabilă este nevoie de perseverență și de schimbarea stilului de viață.

Încercați să studiați mai mult persoanele care vă vând astfel de servicii și nu vă amăgiți.

Irosiți bani, timp și energie pe ceva care vă va lăsa la final impresia că din vina voastră nu ați reușit.

Minuni nu există, nici pastile magice, nici exerciții transformatoare și nici alimente fără de calorii, așa că luați-o încet. Drumul cel mai scurt ar trebui să vă ridice cele mai multe semne de întrebare, nu cel lent. O schimbare durabilă nu are loc peste noapte, din simplul motiv că nici îngrășarea nu s-a produs de pe o zi pe alta. S-a întâmplat în timp, se va schimba în timp.

Găsiți ceea ce vi se potrivește în funcție de obiectivele pe care le aveți. Una este să vrei să slăbești 3-4 kilograme și cu totul altceva să fii o persoană predispusă la îngrășare care ar vrea să dea jos câteva zeci de kilograme. E clar că în varianta a doua există un drum mai lung.

Așa cum am mai spus în repetate rânduri, corpul este singura și cea mai importantă casă pe care o avem. E un act de respect față de noi să fim atenți la ce îl supunem și să nu punem o prea mare presiune pe el, nici ca greutate și nici ca obiective rapide și pe termen scurt.

Din propria experiență vă spun că în spatele pozelor de tip before and after nu stă doar un ceva, ci se află un efort fizic mare, alegeri sănătoase (și nu doar alimentare), decizii nenumărate în supermarket și la restaurant, închis ochii la tentații, căutat un de ce și cauze care mențin kilogramele, lucru cu propria persoană și o motivație suficient de puternică care să le mențină pe cele enumerate. Nu ne este natural să tăiem la porții sau la mâncare, natural este să strângem, pentru că așa a supraviețuit specia noastră. Grăsimea însemna sănătate și supraviețuire, dar lucrurile stăteau altfel atunci, iar mâncarea nu se găsea la orice colț de stradă. Cu toate acestea, chiar și cunoscând și conștientizând acest lucru, nu e un proces ușor.

Știu că e mai simplu să credem în magie și deși știm că e posibil să ne înșelăm sau să fim înșelați, preferăm să nu ne uităm la adevăr. Magia există, dar de foarte multe ori în spatele ei se află multă acțiune și perseverență.

Dacă acest articol ți-a fost util, te invit să îl distribui și nu uita să te înscrii la newsletter cu adresa de email.

Foto: George Miheș

 

 

Cabinet Individual de Psihologie