Home Program „Emoții și kilograme în plus”

Program „Emoții și kilograme în plus”

by Ancuta Coman

Te invit la 5 săptămâni de conectare la tine. 

Poate că de cifra magică e 5, pentru că de 5 ani susțin acest program, prin intermediul căruia am ajutat zeci de persoane să lucreze la componenta emoțională a kilogramelor în plus, a mâncatului emoțional și a tulburărilor de alimentație, precum și să implementeze schimbări în viața lor. 

De-a lungul sesiunilor, care vor avea loc săptămânal (vezi mai jos detalii organizatorice) te voi ghida în a explora relația cu mâncarea privită din mai multe unghiuri, în a te conecta cu nevoile corpului și te voi ajuta să înveți cum să asculți nevoile corpului.  

Într-un mediu securizant vom explora componenta emoțională legată kilogramele în plus și de provocările cu care acestea vin, dar cel mai important  vei avea ocazia să lucrezi la tine.

Subiectele pe care le vom aborda:

 • Pași spre conectarea la propriul corp
 • Cum creăm o relație sănătoasă cu propriul corp;
 • Cum ne conectăm cu mesajele pe care corpul ni le transmite
 • Relația cu mâncarea privită prin lentila atașamentului și a relației cu familia
 • Mesaje și tipare transgeneraționale 
 • Mâncatul, de la comportament la nevoie
 • Ce înseamnă un stil de viață sănătos
 • Cum și de unde să începem sau cum să continuăm în așa fel încât rezultatele să rămână pe termen lung;
 • Ce este mâncatul conștient și cum ajungem să îl practicăm;
 • Cauze emoționale ale kilogramelor în plus;

Programul va fi susținut online, iar participanții vor primi un link pentru platforma Zoom.

Detalii organizatorice

Programul este împărțit în 5 module

 • Conectarea cu propriul corp, baza schimbării.
 • Relația cu familia, relația cu mâncarea
 • De la comportament la emoție.
 • De la emoție la nevoie.
 • De la nevoie la rezultate pe termen lung.

Timp de 5 săptămâni ne vom întâlni săptămânal, timp de două ore și jumătate, acesta fiind intervalul alocat fiecărui modul.

Număr participanți: 15 

În caz de neparticipare, taxa nu este returnabilă.

Întâlnirile vor avea loc în zilele de marți, începând cu ora 18.30, în datele: 01.06, 08.06, 15.06, 22.06 și 29.06. 

Acest program are loc o singură dată pe an, așa că dacă e de interes pentru tine, hai cu noi!

Cui se adresează

Programul se adresează persoanelor care:
👐 se confruntă cu dificultatea kilogramelor în plus
👐 se confruntă cu dificultatea mâncatului emoțional
👐 se confruntă cu tulburări alimentare
se află în perioada de menținere
👐 doresc să aibă o relație mai sănătoasă cu mâncarea
👐 doresc să își schimbe stilul de viață

Despre mine

Numele meu este Ancuța Coman și sunt psihoterapeut sistemic de cuplu și familie, cu două specializări în terapia centrată pe emoții și tehnica de lucru cu traumă, EMDR.
“Emoții și kilograme în plus” a început acum 5 ani, când am trecut prin propria experiență legată de ceea ce eu mi-am dorit să fie ultima luptă cu kilogramele în plus.

Am înțeles atunci că dieta și sportul ajută, dar nu sunt suficiente pentru rezultate pe termen lung. E nevoie de mult mai mult, e nevoie să ne uităm la ce este în spatele kilogramelor în plus, de ce sunt ele acolo și mai ales de ce revin după un proces greu prin care doar ce reușiserăm să le dăm jos.
Dăm vina pe voință, dăm vina pe noi, dar e mult mai mult de explorat în interiorul nostru. E nevoie să mergem dincolo de suprafață.

“Emoții și kilograme în plus” este un proiect care pe lângă dietă și sport aduce în prim plan componenta emoțională, pentru că doar cu sinceritate față de sine și cu asumare putem avea rezultate pe termen lung. Îmi place să cred că acest program transformă și schimbă vieți, pe lângă faptul că ne ajută corpul să se elibereze.

Cei care au participat la acest workshop spun:

💕 Deși duc de o viață această luptă cu kilogramele și m-am informat destul de mult pe acest subiect, acest workshop mi-a adus multe informații noi și chiar anumite revelații sub forma unor perspective noi, la care niciodată nu mă gândisem așa. Cel mai mult mi-a plăcut că au rămas și cu noi întrebări. O nouă pistă. Ancuța are o abordare blândă și asta în completare cu profesionalismul ei, asigură succesul workshopurilor de acest fel. Mare mulțumesc! Daniela

💕 Ancuța, o persoană tare blândă atât cu noi, cât și cu fizicul nostru, a avut atât de multe răspunsuri pentru gândurile și întrebările noastre, încât la final am am rămas toți „fără prea multe cuvinte”. Știe, într-un mod tare blând, să te facă să-ți pui niște întrebări legate de kilogramele tale și de motivele care stau la baza lor. Acest workshop este locul în care te expui fără să fii judecat și în care primește imbolduri și sfaturi pentru o viață sănătoasă (cu mai puține kilograme).
Abia aștept și următoarele ediții. :)Andrada

💕 După ani de zile în care greutatea mea a crescut constant dimpreună cu obiceiuri alimentare de a căror existență nu eram conștientă, am trait o după-amiază de întrebări și răspunsuri care mi-au schimbat complet relația cu propriul meu corp, cu amintirile mele,cu mâncarea. Pentru prima oară, după mulți ani, mi-a fost ușor să fac schimbări care au devenit zilnice, nu diete heirupiste de câteva zile sau săptămâni. Și, pentru prima oară după mult timp, au apărut rezultate. Pentru că am înțeles niște conexiuni, pentru că am văzut că nu sunt singura – atâtea femei puternice, inteligente, cu umor, confruntându-se cu aceeași problemă. Și mai ales pentru că Ancuța a oferit cu generozitate unul dintre puținele lucruri care funcționează – modele. Ioana