Home Acasă, în corpul meu

Acasă, în corpul meu

by Ancuta Coman

„Acasă în corpul meu” este dedicat oricui dorește să învețe cum să intre în contact cu propriul corp, singurul nostru barometru emoțional. A nu fi conectați la corpul nostru înseamnă a nu ne cunoaște emoțiile, ceea ce poate duce la anxietate, depresie și chiar afecțiuni fizice.

Înainte de orice clădire, prima noastră casă este corpul nostru, o casă care ne influențează modul de a trăi, alegerile pe care le facem, stima noastră de sine, stările de zi cu zi.

Această primă casă este și va fi mereu o busolă pentru trăirile nostre. Tot ceea ce simțim trece prin corpul nostru, are un impact și un ecou în interiorul lui.

Fiind în contact cu propriul corp avem acces la interiorul nostru.
Dacă ar putea vorbi, nu ar alege pentru el deprivare de somn, consum de alcool sau de alimente nesănătoase, mâncat compulsiv sau lipsa de activitate.

Corpul este busola noastră și a găsi un limbaj comun cu el este probabil una dintre cele mai importante resurse pe care o putem deține.

El știe cel mai bine ce are nevoie și ne poate ajuta să alegem ce e potrivit pentru noi.

Te invit să achiziționezi programul online „Acasă, în corpul meu” menit să te ajute să te conectezi cu propriul corpul, un program cu tehnici practice pe care le vom exersa împreună și care vor rămâne în tolba ta cu resurse la care să poți avea acces oricând.

Subiectele abordate:

  • Ce înseamnă să fii în contact cu propriul corp
  • Când ne dăm seama că am pierdut contactul cu propriul corp
  • Tehnici de conectare și strategii de reconectare cu el
  • Cum se simt emoțiile în corpul nostru
  • Ce înseamnă de fapt grija de sine
  • A spune nu – despre granițe și interacțiunea cu ceilalți
  • Cum îmi dau seama care sunt nevoile corpului meu

Cui se adresează:
Programul se adresează tuturor persoanelor care doresc să-și cunoască mai bine propriul corp și să găsească un limbaj comun cu el.

Programul este organizat o dată pe an cu participare, însă poți achiziționa programul online, accesând linkul de mai jos. 

Pentru preînscriere pentru evenimentul din 2022, îmi poți scrie un email pe adresa ancuta@emotiisikilogrameinplus.ro

Corpul tău nu funcționează pe logică, dar știe cel mai bine.
Hai acasă, în corpul tău!

Despre mine 
Numele meu este Ancuța Coman și sunt psihoterapeut sistemic de cuplu și familie, cu două specializări în terapia centrată pe emoții și tehnica de lucru cu traumă, EMDR.
 În ultimii ani am studiat, mai ales în cadrul formării în terapia traumei, legătura dintre emoții și corporalitate, memoria senzorială și influența pe care amintirile dureroase le au asupra noastră. 
În lucrul meu în cabinet am observat că atunci când ajungem la partea de emoție și modul în care ea se simte în corp, de foarte multe ori persoanei din fața mea părea că îi este foarte dificil să se conecteze la propriul corp. 
În cei aproape 5 ani de lucru în cabinet cu clienți ai programului „Emoții și kilograme în plus”, dar și cu persoane care s-au confruntat cu anxietate, depresie, tulburări alimentare sau evenimente dureroase am ajuns la acest program, tocmai pentru că nimic nu înregistrează mai bine bucuria și tristețea umană decât o face corpul nostru. În el sunt gravate toate aceste experiențe, oricare ar fi natura lor, iar a găsi un limbaj comun cu el înseamnă primul și consider eu, cel mai important pas spre vindecare.
 
Cei care au intrat în contact cu acest program povestesc despre experiența lor: 

💕 Multumesc mult, Ancuța, pentru acest workshop!

Marea majoritate a oamenirii știe că nu tot ceea ce facem cu corpul nostru este benefic. Fumăm, alcool, pizza, cola… Nu înșir toate excesele acum că le știi și tu, le știu și eu. Workshopul tău m-a pus în legătura cu corpul meu în această seară. Îmi doresc să aduc schimbări în ceea ce privește o mai bună legatură pe care să o am cu el. Vreau o „casă” trainică și curată, primitoare și funcțională, de care să-mi fie drag. Am omis aspectul asta din preocupările mele. Tot timpul mă gândesc cum să mă perfecționez la job, ce cărți să mai citesc, cum să devin mai inteligenta, dar mi-am tot ignorat corpul ca și cum el nu ar depinde de mine. Mă tot plâng de kilogramele în plus pe care le tot adaug de la an la an și vreau o bagheta magica care să mi le ia. Degeaba te chinui un an cu diete, mers la sala, dacă nu îți schimbi mentalitatea asupra corpului tău și asupra îngrijirii pe care trebuie să i-o acordăm. E mai mult decât atât. 

Dragostea și respectul pe care trebuie să le avem față de corpul nostru, căsuța în care să ne simțim cel mai bine, sunt niște sentimente și gânduri pe care nu le-am mai avut până acum. Și pantofii cu care mă încalț zilnic au parte de mai multă atenție din partea mea. Oare unde mi-a fost mintea? Sunt sigură că noul mod de a-mi privi corpul mă va face mai organizată și mai… self-discipline legat de mâncatul regulat, să nu mai sar mesele, să nu mai fac excese – si ma refer nu doar la mâncat, ci si la renunțat la țigări. 

Ancuta, îți doresc și tie multe momente „aha” în aceasta viață în care să simți și tu că mergi pe cărări nebătătorite, care să-ți aducă noi viziuni asupra lucrurilor, așa cum ai făcut tu cu mine în seara asta. Avem nevoie. Mulțumesc! Dana
 
💕 Ce mai mult am apreciat la acest eveniment modul de expunere a subiectului, linia de corelare a elementelor din prezentare și modul în care m-a pus în fata unor subiecte pe care încă nu reușisem sa le explorez la modul profund.
Corpul meu este important pentru că el e cu mine toată viața. Modul în care îl îngrijesc și îl iubesc e modul în care el răspunde înapoi cu același monedă.
Să continui să faci astfel de workshop-uri pentru că schimbi mentalități, viziuni și chiar vieți! Îți mulțumesc. Roxana S.
 
Cu drag,
Psihoterapeut Ancuța Coman