Începe aici

Diferența dintre workshop și grup de susținere

Pentru că mulți dintre voi mă întreabă care este diferența din grupul de susținere și workshop-ul "Emoții și kilograme în plus", m-am gândit că ar fi cel mai simplu să povestesc aici despre ele.

Întrebarea nu este legată de semantica lor, ci despre ce se întâmplă, de fapt, la fiecare.

Workshop-ul a început acum 4 ani sub forma unor întâlniri de 2-3 ore și treptat am ajuns la o variantă de 1 zi.

Ce este important să știți despre workshop:

 • este încurajată confidențialitatea a ceea ce discutăm. De fiecare dată, fără excepție, dincolo de informație, oamenii au apreciat atmosfera securizantă care s-a creat și faptul că deși doar ce se cunoscuseră, s-au simțit aproape unii de ceilalți.
 • fiecare împărtășește atât cât dorește despre experiența sa. Nu am forțat și nu voi forța pe nimeni să se expună mai mult decât simte.
 • nu promovez produse minune, soluții general valabile sau rețete de vreun anume fel. Majoritatea persoanelor care vin la workshop au experimentat deja fel de fel de diete, iar motivul pentru care se află la workshop este pentru a vedea de ce nu au funcționat pe termen lung.
 • lucrăm pe componenta emoțională. Experiența personală, dar și cea de lucru alături de clienții mei mi-a arătat că după ce ne dăm seama despre ce e acolo este mult mai ușor de implementat orice dietă sau mod activ de viață.
 • la workshop participă oricine trece sau a trecut printr-o dietă, se află în perioada de menținere sau dorește să afle mai multe despre tendința de liniștire prin mâncat.
 • workshop-ul este o îmbinare între partea practică și o prezentare pe care o am pregătită. Dorința mea este să răspund nevoilor grupului, așadar, chiar există o structură nu m-am ferit niciodată să mă abat de la ea pentru a răspunde nevoilor grupului.

Foarte pe scurt, la workshop explorăm componenta emoțională a kilogramelor în plus și ne uităm la posibile cauze. Despre workshop am mai scris aici și aici.

După ce am organizat primul workshop, participanții și-au dorit să continuăm într-o formă sau alta și așa au apărut grupurile de susținere.

Deși nu este o condiție obligatorie pentru participare, încurajez persoanele să participe la ambele, de preferat la workshop prima oară și apoi la grupul de susținere, dar este foarte benefic și invers.

Ce se întâmplă la grupurile de susținere:

 • din nou, confidențialitatea este baza de la care plecăm și un aspect la care țin extrem de mult.
 • la prima întâlnire, fiecare persoană își setează un obiectiv la care vrea să ajungă până la ultima întâlnire.
 • se desfășoară bilunar, pe o perioadă limitată de timp.
 • grupul este mai restrâns, de 6-8 persoane. La fiecare întâlnire participă aceleași persoane.
 • se desfășoară ca un grup de terapie, deci împărtășirile sunt încurajate de data aceasta, cu aceeași mențiune: împărtășim atât cât ne simțim confortabil.
 • fiecare persoană ajunge să lucreze pe propriile blocaje/dificultăți, având susținerea grupului și facilitarea mea.
 • de data aceasta, nu mai există un material pregătit de mine, ci lucrăm pe ceea ce fiecare aduce la sesiuni.

Despre motivele pentru care să participi la un grup de susținere am scris aici.

Pe mine, acest proiect, cu ambele componente, m-a îmbogățit ca om și ca profesionist. Îmi place atât de mult să văd și să simt puterea comunității și a ceea ce face conceptul de împreună. Mă încarc cu energia frumoasă care se creează și vreau să vă mulțumesc încă o dată, vouă, celor care prin nevoile voastre exprimate m-ați ajutat să ajung azi aici.

Acest proiect, cu tot ce e el azi și cu tot ce o să mai fie, nu ar fi existat fără voi. Urmează să vă surprind și cu alte programe pe această temă, în viitorul apropiat.

Următorul grup de susținere va începe în 3 februarie și aici găsiți mai multe informații. 

Din motive de confidențialitate pentru clienții mei, nu pot împărtăși poze before and after, dar vă pot lăsa cu câteva testimoniale despre cum a fost experiența lor. Ele sunt semnate cu inițiala numelui sau cu prenume, în funcție de dorința lor.

? "Într-un cadru relaxant, prietenos și suportiv am întâlnit alte femei care se confruntau ca și mine cu problema kilogramelor în plus… și dintr-o dată nu am mai fost singura ființă de pe pământ care se confrunta cu această problemă." Cristina

? "Am gasit un loc unde m-am simtit confortabilă sa impartasesc experientele mele in legatura cu greutatea. M-am simtit sustinuta, inteleasa si in siguranta.
Cel mai mult mi-a plăcut faptul ca am apartinut unui grup cu probleme similare si experiente aproape identice. Iar Ancuta ne-a coordonat cu blandete si atentie la nevoile noastre.
Am reusit sa ma organizez mai bine in legatura cu stilul de viata dorit si am inceput procesul de slabire.
Deasemenea am inteles ca nu sunt singura, doar trebuie sa imi gasesc oamenii potriviti." R.

? Deși duc de o viață această luptă cu kilogramele și m-am informat destul de mult pe acest subiect, acest workshop mi-a adus multe informații noi și chiar anumite revelații sub forma unor perspective noi, la care niciodată nu mă gândisem așa. Cel mai mult mi-a plăcut că au rămas și cu noi întrebări. O nouă pistă. Ancuța are o abordare blândă și asta în completare cu profesionalismul ei, asigură succesul workshopurilor de acest fel. Mare mulțumesc! Daniela

? Ancuța, o persoană tare blândă atât cu noi, cât și cu fizicul nostru, a avut atât de multe răspunsuri pentru gândurile și întrebările noastre, încât la final am am rămas toți "fără prea multe cuvinte". Știe, într-un mod tare blând, să te facă să-ți pui niște întrebări legate de kilogramele tale și de motivele care stau la baza lor. Acest workshop este locul în care te expui fără să fii judecat și în care primește imbolduri și sfaturi pentru o viață sănătoasă (cu mai puține kilograme).
Abia aștept și următoarele ediții. :)Andrada

? După ani de zile în care greutatea mea a crescut constant dimpreună cu obiceiuri alimentare de a căror existență nu eram conștientă, am trait o după-amiază de întrebări și răspunsuri care mi-au schimbat complet relația cu propriul meu corp, cu amintirile mele,cu mâncarea. Pentru prima oară, după mulți ani, mi-a fost ușor să fac schimbări care au devenit zilnice, nu diete heirupiste de câteva zile sau săptămâni. Și, pentru prima oară după mult timp, au apărut rezultate. Pentru că am înțeles niște conexiuni, pentru că am văzut că nu sunt singura – atâtea femei puternice, inteligente, cu umor, confruntându-se cu aceeași problemă. Și mai ales pentru că Ancuța a oferit cu generozitate unul dintre puținele lucruri care funcționează – modele. Ioana

Psihoterapeut Ancuța Coman

Tel.: 0733 022 962

Email: ancuta.f.coman@gmail.com

Dacă acest articol ți-a fost util, te invit să îl distribui și nu uita să te înscrii la newsletter cu adresa de email.

Mă poți urmări pe Facebook aici: https://www.facebook.com/emotiisikilogrameinplus

Cabinet Individual de Psihologie