Începe aici

De unde să încep?

Zilele trecute am primit din nou întrebarea legată de care ar fi o ordine de urmat în ceea ce privește cursurile online, cu alte cuvinte, "De unde să încep?", așa că m-am gândit că ar fi folositor să redau într-un articol răspunsul meu.

În primul rând este important să știi că oricare ar fi dificultatea ta în relația cu mâncarea și cu propriul corp, sunt câteva direcții legate de grija de sine și de a înțelege unele aspecte care sunt generale pentru noi toți. Vorbim de ceea ce se numește psihoeducație și este bazată pe studii sau pe lucruri experimentate de mai multe persoane și care chiar funcționează pentru majoritatea populației.

Voi începe prin a lua pe rând fiecare curs online:

  • Bine cu mine. Un nou stil de viață, un nou mod de a trăi - recomand acest program ca punct de start pentru orice tip de obiectiv care vizează schimbarea legată de un stil de viață mai conștient, din punct de vedere fizic, dar și emoțional. Cursul este despre a te ajuta să înțelegi unde ești tu în procesul tău și să îți descoperi resursele care să te ajute în pe mai departe. Îți oferă un cadru și o structură, o setare pentru un nou stil de viață. Ceea ce caracterizează acest program este ideea de SCHIMBARE SĂNĂTOASĂ, STRUCTURĂ și RESURSE. Îl găsești aici:

  • De la mâncatul emoțional la mâncatul conștient - dacă vrei să înțelegi care sunt cauzele mâncatului emoțional, să ai parte de conștientizări și exerciții, acesta este programul de care ai nevoie. Cursul este despre a înțelege mai în profunzime cum funcționează partea de comportament compulsiv- emoție din spate-nevoie neîmplinită, despre potențiale cauze și despre ce te-ar ajuta să faci legat de ele. Ceea ce caracterizează acest program este ideea de CONȘTIENTIZARE și DIRECȚII de lucru.

Îl găsești aici:

  • Acasă, în corpul meu - este programul meu de suflet, un program pe care îl recomand oricui, indiferent de schimbarea pe care vrea să o facă. Îl consider ca fiind programul care poate atinge unele puncte sensibile, de profunzime, dar și care poate facilita o conectare autentică la propriul corp. Ceea ce caracterizează acest program este partea de PROFUNZIME în lucrul cu sine și CONECTARE.

Îl găsești aici:

Este important de menționat că “a ști” nu înseamnă “a înțelege”, “a integra” acea informație. Cum trecem de la a ști ce ai de făcut la a integra și a face? Păi, uneori, auzind aceeași informație de mai multe ori în contexte diferite sau în perioade diferite din viață, uneori chiar și la o lună distanță. Apoi, prin a explora și prin a te întreba “cum mi se aplică mie aceste informații pe care le aud?”, adică prin a sta cu ele. Și apoi, prin exerciții practice și conștiente îndreptate înspre a face ceva altfel decât până acum, pentru a fi bine cu mine. Am scris aici mai multe despre subiect.

Ce aș mai vrea să menționez este faptul că suntem obișnuiți să ni se spună că dacă urmăm un anume program sau citim o anume carte, o să reușim, o să liniștim complet și pentru totdeauna un comportament nesănătos pe care îl avem de ani de zile. Știu că există pe piață mult astfel de promisiuni care țintesc la fix pe soluția minune pe care o așteptăm, specifică unei părți de copil din noi, care încă se mai agață de o gândire magică. Ca adulți cred că e important ca o dată pentru totdeauna să spunem lucrurilor pe nume și să fim sinceri cu noi: ceea ce s-a adunat în interiorul nostru într-o viață de nume nu se va liniști printr-un program alcătuit din x pași. Ce fac aceste programe este să vă faciliteze partea de introspecție, de a sta cu voi, de a avea curajul de a privi în interior. 

Sper că v-au fost de folos informațiile de mai sus!

Vă doresc o călătorie frumoasă, presărată cu răbdare, spre voi!

Cu drag,

Ancuța, psihoterapeut și fondator al programului „Emoții în farfurie” Vrei să ținem legătura?

Înscrie-te aici la newsletter.

Cabinet Individual de Psihologie