Începe aici

Articole

4 aprilie 2021
Mâncatul emoțional. Îl acceptăm sau îl controlăm?

Am decis să scriu acest articol după ce, zilele trecute, încercând să mă mai conectez la ce se mai scrie pe acest subiect, am obosit citind articole despre cum putem controla mâncatul emoțional. Pe măsură ce le citeam, îmi dădeam seama cum pe alocuri îmi produce un disconfort parcurgerea lor, nu doar pentru că știu […]

Read More
21 decembrie 2020
Mâncarea e plăcere

Mâncarea e plăcere, iar de plăcere nu ne putem lăsa. Niciodată nu e de ajuns. Asta e natura noastră. Deși există expresia "Te-ai săturat de atâta de bine", adevărul este că de bine nu ne putem sătura.

Read More
14 noiembrie 2020
Furie pe pâine

Ce emoții ne mai mâncăm?Furia este una dintre ele și se întâmplă să fie și una dintre cele mai intense, dar și reprimate emoții.De ce?- pentru că o confundăm adesea cu agresivitatea- pentru că nu știm cum să o manifestăm într-un mod sănătos- pentru că nu am avut spațiu sau/și exemple de adulți în jurul […]

Read More
17 aprilie 2024
Pofta de dulce și poftele, în general

Mult timp am avut o reținere în a admite că îmi place mâncarea. Aveam impresia că doar recunoscându-mi mie asta, kilogramele vor sări pe mine, se vor depune din nou. A fost un proces să accept și să mă opresc pentru a mă bucura de mâncare, să pun acolo unde îi e locul în viața […]

Read More
6 decembrie 2023
La cârmă

Acum câteva săptămâni am adresat o întrebare deschisă în comunitatea "Emoții în farfurie", care suna cam așa: Care este aria din viața voastră unde vă simțiți în elementul vostru, unde simțiți că sunteți la cârmă? Printre răspunsuri au fost: atunci când fac mișcare sau când merg la sală atunci când grădinăresc atunci când sunt în natură sau […]

Read More
4 decembrie 2023
Cum ne susținem corpul în zilele în care abia ne conținem pe noi

Probabil îți sunt cunoscute acele zile în care te trezești parcă cu mintea împrăștiată, în care corpul refuză să se ridice din pat și viața pare nedreaptă pentru că ne invită să ne ridicăm și să ne apucăm de cele care ne solicită: job, provocări, copii, lucruri de făcut. Ai vrea să poți opri timpul […]

Read More
3 noiembrie 2022
Despre libertatea de a alege ce și cum ne hrănim

A alege= A prefera ceva sau pe cineva; a-și fixa preferințele asupra unui fapt sau asupra unei persoane.

În cartea sa, “Paradoxul Alegerii”, psihologul Barry Schwartz vorbește despre dificultatea decizională a omului modern în fața unei multitudini de opțiuni.

Read More
14 iulie 2022
Cum ne raportăm la corpul adolescentului

Din punct de vedere emoțional și comportamental, adolescentul pendulează între stadiul de copil, pe care treptat îl lasă în urmă și stadiul de tânăr adult, spre care se îndreaptă, dar încă nu e acolo, ci este un teren pe care îl tatonează.

Read More
23 iunie 2022
Postul intermitent vara

Postul intermitent vara este o bucurie pentru mine.

Am scris prima oară despre experiența mea cu postul intermitent aici. Te invit să parcurgi și acel articol, fiind scris la cald, din primele mele experiențe cu el

Pe scurt, sunt mai multe moduri de a ține postul intermitent.

Read More
12 iunie 2022
De unde să încep?

Zilele trecute am primit din nou întrebarea legată de care ar fi o ordine de urmat în ceea ce privește cursurile online, cu alte cuvinte, "De unde să încep?", așa că m-am gândit că ar fi folositor să redau într-un articol răspunsul meu.

Read More
5 iunie 2022
A merge sau a nu merge la sală? Împărtășirea unei experiențe personale

Acum o lună am mers pentru prima oară la sală după... după mult timp (4-5 ani?). M-am "certat" cu ideea de a merge la sală după ce m-am ales cu probleme la spate după pierderea celor 30 și ceva de kilograme.

Read More
11 mai 2022
Procesul de doliu al corpului

Pierderea de kilograme este întâmpinată cu bucurie, firească, de altfel, dorită. Până la urmă, este o eliberare în urma unui proces susținut și deloc ușor, pentru cine a trecut sau trece prin asta. Despre asta aș vrea să povestesc în acest articol: despre procesul de doliu al corpului care trece într-o altă etapă după pierderea kilogramelor în plus.

Cu toate acestea, este totuși o pierdere, una pe care corpul o resimte și pe care are nevoie să o integreze. Nu mai este ce a fost, nu se mai simte cum s-a simțit.

Read More
23 aprilie 2022
Ghid de sărbători pentru toată familia

Ghid de sărbători pentru toată familia

Read More
25 februarie 2022
De la "Emoții și kilograme în plus" la "Emoții în farfurie"

Cum a apărut “Emoții și kilograme în plus”

Acum mai bine 6 ani, în urma unui incident, am conștientizat ceea ce era evident de ceva timp: că ajunsesem la cea mai mare greutate la care fusesem vreodată.

Acela a fost declicul meu, momentul meu de "Până aici". 

Read More
6 februarie 2022
Acesta este anul în care voi slăbi!

Suntem deja în luna februarie și mă întreb dacă ți-ai propus ca acesta să fie anul în care ți-ai spus: Acesta este anul în care voi slăbi!. 

Dacă e așa, poate simți deja o dezamăgire pentru că a trecut ianuarie și încă nu ai făcut ceea ce ți-ai propus legat de asta. Poate dimpotrivă, ai început cu avânt în ianuarie, iar acum simți cum motivația ta începe să plece. Sau poate ai început și simți că ești pe val, dar simți presiunea de a fi într-un target. Sau poate niciuna dintre aceste variante. Oricare ar fi cazul, sper să găsești informații valoroase în acest articol. 

Read More
26 ianuarie 2022
Teoria o știu și eu. Spune-mi ce să fac!

Cel mai frecvent, în astfel de cazuri, aud ce am scris în titlu: Teoria o știu și eu. Spune-mi ce să fac! sau Ești al patrulea terapeut la care vin și tu cu asta te ocupi. Dacă nici aici nu merge, măcar știu că am făcut tot ce am putut, sau Mie nu-mi place să particip la chestii din astea de grup, programe sau grupuri de susținere. 

Read More
12 ianuarie 2022
Copilul nostru e mai dolofan/grăsuț/plinuț. Ce ne sfătuiți să facem?

Copilul nostru e mai dolofan/grăsuț/plinuț. Ce ne sfătuiți să facem?
La nivel mondial, în 2020, 39 de milioane de copii sub vârsta de 5 ani au suferit de obezitate.
Vorbim de cei care au ajuns la un medic și au avut un diagnostic de obezitate, nu și de cei care sunt supraponderali pentru vârsta lor sau de cei care nu au ajuns la medic.

Read More
9 ianuarie 2022
Tu cum de arăți mereu așa de bine?

Acum mai mulți ani, în perioada în care încă aveam corpul îngreunat de multe kilograme, aveam impresia că sunt persoane care pur și simplu sunt norocoase, s-au născut așa și continuă să fie așa. 

Consideram că ele sunt astfel, eu nu sunt și sunt mulți ca mine și mulți ca ele. Ca un soi de joc făcut de natură, tu la stânga, tu la dreapta. 

Read More
5 ianuarie 2022
Știu deja ce am de făcut, dar nu funcționează

În ultimii 6 ani am lucrat cu sute de persoane care se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește relația cu mâncarea.

Cele mai frecvente trei fraze pe care pe aud sunt:
Știu deja ce am de făcut, dar nu funționează
Slăbesc și revin de unde am plecat sau mai rău, pun mai mult
Pur și simplu nu știu ce să mai fac

Read More
3 ianuarie 2022
De ce să NU începi o dietă la început de an

Începutul de an este foarte tentant pentru a începe o dietă. 

Vine după o perioadă a indulgențelor și a răsfățului alimentar. 

În perioada sărbătorilor nu slăbim, în cel mai bun caz ne menținem, dar realist vorbind, majoritatea persoanelor ies cu câteva kilograme în plus de acolo.

Dar haideți să vedem dacă aceste kilograme chiar se depun.

Read More
1 ianuarie 2022
Importanța setării unor obiective sau intenții la început de an

Există acest obicei ca la început de an să ne setăm obiective sau intenții pentru anul care tocmai începe.
Despre această practică sunt păreri pro și contra. Facem sau nu?

Read More
23 decembrie 2021
Mi-e poftă de ceva dulce!

"Mi-e poftă de ceva dulce."

"Parcă aș mânca ceva bun."

"Mmmm, de când n-am mai mâncat așa ceva! Mi-era super poftă."

Lista poate continua și avem o multitudine de expresii care să descrie ce înseamnă o "poftă". Avem și o multitudine de moduri de a o exprima, chipul nostru se luminează, ochii devin parcă mari,  apare un mare entuziasm, ca atunci când ne vine o idee genială. Asta ca să vă dați seama cam ce se întâmplă la nivelul creierului nostru. 

Read More
19 octombrie 2021
Ce poate ascunde mâncatul de plictiseală

Probabil vă este cunoscută această idee, conform căreia uneori, oamenii mănâncă din plictiseală. Este o idee care e posibil să o fi vehiculat și eu prin programele mele de-a lungul timpului. Îmi dau seama acum că mereu îmi dădea ceva cu virgulă, așa că am început să explorez mai mult alături de clienții mei ce […]

Read More
26 iunie 2021
De ce acumulăm kilograme în concediu și cum putem evita această neplăcere

Ce se întâmplă cu stilul nostru de viață în concediu? Sunt persoane care odată ce ajung în vacanță se relaxează și sunt mai în contact cu ele, ceea ce duce chiar la pierderea de kilograme, dar deseori, dificultatea cu care se confruntă majoritatea este acumularea de kilograme nedorite.

Read More
13 iunie 2021
Cum să nu mai simt vină după ce mănânc?

Sentimentul de vină după ce ai consumat o cantitate mare de mâncare sau doar una de care nu aveai nevoie, chiar dacă nu e mult cantitativ, probabil că îți este cunoscut. De aceea ai ajuns aici și mă bucur că ai deschis acest articol, pentru că știu cât e de important să cunoaștem ce se […]

Read More
20 mai 2021
Ce simți atunci când simți?

În continuare cea mai dificil de completat rubrică din jurnalul alimentar și emoțional este cea legată de modul în care m-am simțit atunci când am mâncat. Acesta este feedback-ul pe care îl primesc cel mai des de la voi, iar eu mă bucur tare mult pentru că acest jurnal a stârnit în interiorul vostru întrebări […]

Read More
12 mai 2021
Ce se întâmplă după ce ajungi la fundul castronului

Citind despre mâncatul emoțional și revizuind și articolele scrise de mine mi-am dat seama că se vorbește foarte mult despre cum să prevenim mâncatul emoțional, despre cum să stăm cu noi înainte de a înfuleca acel aliment, înainte de a goli castronul cu chipsuri, pufuleți, popcorn sau orice altceva. Am pierdut, îmi dau eu seama, […]

Read More
8 mai 2021
Mâncatul și părintele care ceartă

Există o asociere între mine și proiectul "Emoții și kilograme în plus". Evident, veți gândi mulți dintre voi, că doar eu l-am dezvoltat. Da, însă mai e și o altă parte a acestei asocieri, anume cea care pune presiune pe cei din jurul meu. Fără să intenționez asta, uneori mă trezesc în postura unui polițist […]

Read More
28 aprilie 2021
De ce acumulăm kilograme de sărbători și cum putem evita asta

Atunci când ne gândim la o sărbătoare, mă gândesc la familie, la timp petrecut împreună și la mâncare. Întâmplător sau nu, de sărbători, tendința este de a mânca foarte mult, atât de mult încât uneori parcă ajunge să fie mai mult despre mâncare decât despre sărbătoare, ceea ce ne face să acumulăm kilograme în câteva […]

Read More
25 aprilie 2021
Există o diferență între mâncatul emoțional și mâncatul pentru răsfăț?

Iată o întrebare pe care adesea o primesc și la care și eu am reflectat mult timp de-a lungul anilor: Există o diferență între mâncatul emoțional și mâncatul pentru răsfăț? Dacă vă așteptați la un răspuns de tipul da sau nu, din păcate, veți fi dezamăgiți, pentru că așa cum probabil v-ați gândit, lucrurile sunt […]

Read More
8 aprilie 2021
Iubirea de sine. Cum ajungem la ea?

În cadrul grupurilor de susținere am primit întrebarea: Cum facem să ne iubim pe noi?, o întrebare foarte bună și generoasă în abordare. Încep prin a spune că e un proces complex și că sub nicio formă nu arată ca fiind noi în fața oglinzii și spunându-ne cât suntem de minunați și fără să credem […]

Read More
17 martie 2021
Pași spre conectarea la propriul corp

Se vorbește foarte mult despre cât este de important să fim conectați la propriul corp. Și eu spun asta deseori. Și oamenii mă întreabă, pe bună dreptate, cum să se conecteze la corpul lor.

Read More
13 martie 2021
Mâncatul conștient nu e despre a fi zen

Avem tendința să ne gândim la mâncatul conștient ca fiind ceva atât de greu de atins, însă uităm adesea că asta ni se întâmpla natural, că a fi la masă era adesea un moment de sărbătoare, că mâncarea ne aduce împreună. A mânca în mod conștient nu înseamnă a levita la masă sau a avea […]

Read More
28 februarie 2021
8 moduri prin care poți liniști mâncatul emoțional seara (și nu numai)

Știai că mijlocul zilei și seara sunt momentele în care șansele de a mânca emoțional sunt cele mai mari? Probabil dacă stai acum puțin și te gândești îți vei da seama că e posibil să ți se potrivească și ție.

Read More
13 februarie 2021
Ce bine arăți! Ce mult ai slăbit!

Ce bine arăți! Ce mult ai slăbit! Mă gândeam de multe ori că în perioada în care am slăbit, probabil că nu erau complimente mai frumoase pe care le-aș fi putut auzi.

Read More
6 februarie 2021
Oare cum mă simt, de fapt? Confuzia emoțională, una dintre explicațiile mâncatului emoțional

Am povestit mult despre emoții, despre identificarea lor. Mult și în același timp puțin, pentru că este un subiect despre care am putea să tot povestim și ar fi multe de spus și de despachetat. Încercăm să ne dăm seama care este emoția care ne-a condus spre caserola de înghețată și ne frustrează că de […]

Read More
30 ianuarie 2021
Experiența mea cu postul intermitent (I)

Au trecut deja câțiva ani de când țin post intermitent. Zic eu că în acest timp mi-am făcut o idee despre ce înseamnă și pot să vă spun cum mă simt eu când apelez la această practică.

Read More
29 ianuarie 2021
Cum îmi dau seama care sunt emoțiile mele?

Iată una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le-am auzit în toți anii mei de practică: Cum îmi dau seama de emoțiile mele? Spusă și altfel, cum îmi dau seama ce simt, nu-mi dau seama ce se întâmplă cu mine în ultima perioadă, parcă plutesc și nu mă pot ancora etc, toate acestea duc spre același loc: pierderea […]

Read More
23 ianuarie 2021
Mai vreau să stau puțin aici

Povesteam mai devreme într-o postare faptul că săptămâna aceasta am avut câte o reuniune de grup pentru fiecare dintre cele două încheiate anul trecut. În cadrul grupului de aseară, discuțiile m-au dus la o idee interesantă, pe care aș vrea să o împărtășesc și cu voi în acest articol.

Read More
10 ianuarie 2021
Relația noastră cu mâncarea

Sâmbătă seara am susținut primul live în Comunitatea "Emoții în farfurie", în care am povestit despre relația noastră cu mâncarea. În urma live-ului m-am gândit că ar fi o idee bună să fac aici un rezumat cu principalele idei la care puteți reveni oricând.

Read More
5 ianuarie 2021
Diferența dintre "a ști" și "a conștientiza"

Vreau să vă povestesc astăzi despre diferența dintre "a ști" și "a conștientiza". Să începem cu "a ști". Noi toți știm, măcar în mare, ce ar fi bine pentru noi, ce ar fi bine să facem. Știm că e bine să facem exerciții, să mâncăm sănătos, să ne lăsăm de fumat, să dormim minimum 8 […]

Read More
4 ianuarie 2021
5 idei despre cât de important este somnul în viața noastră

Despre somn am mai scris în articolele mele, însă doar unul îl are ca subiect central. Întâmplător sau nu, ignorăm importanța somnului în viața noastră. Într-o lume mult prea agitată, momentan pusă puțin pe pauză din cauza pandemiei, iată uităm să ne întoarcem la ce este simplu și valoros pentru organismul nostru și mai ales, […]

Read More
3 ianuarie 2021
Mâncarea, printre primele limbaje ale iubirii

Nu putem detașa complet mâncarea de emoție. Mâncarea cuprinde emoție, cuprinde grijă. Unul dintre primele noastre limbaje ale iubirii este mâncarea. Asocierea dintre grija mamei, pielea ei și mâncare vor rămâne cu noi tot restul vieții. Chiar dacă nu am fost crescuți de propriile mame, ci de alți îngrijitori, și în acest caz se aplică […]

Read More
1 noiembrie 2020
Mâncatul emoțional. Cum îl identificăm, care sunt cauzele și cum îl putem preveni

Într-o perioadă în care suntem copleșiți de stres, tulburări alimentare și anxietate, mâncatul emoțional este tot mai prezent în viețile noastre. Perioada pandemiei a apăsat și mai mult pedala asta, întrucât a trezit diverse în interiorul nostru și probabil, am avut tendința la a apela la automatisme, unul dintre ele fiind tocmai acesta.

Read More
28 septembrie 2020
Mâncatul ca formă de protest

Libertatea este un deziderat pentru majoritatea dintre noi. Fiecare o vedem și o simțim diferit. În agitația de zi cu zi, ideea libertății ni se înfățișează ca o gură de aer, fie că o vedem sub forma unor minute de liniște, fie că o vedem sub forma unei vacanțe pe o plajă însorită.  Cu toate […]

Read More
25 august 2020
Diferența dintre workshop și grup de susținere

Pentru că mulți dintre voi mă întreabă care este diferența din grupul de susținere și workshop-ul "Emoții și kilograme în plus", m-am gândit că ar fi cel mai simplu să povestesc aici despre ele. Întrebarea nu este legată de semantica lor, ci despre ce se întâmplă, de fapt, la fiecare. Workshop-ul a început acum 4 […]

Read More
16 mai 2020
De ce să participi la un grup de susținere

Urmează un nou grup de susținere"Emoții și kilograme în plus". Cum primesc multe întrebări despre ce presupune acest grup, m-am gândit că cel mai simplu ar fi să scriu mai detaliat despre acest subiect.

Read More
2 aprilie 2019
Dacă vrei să slăbești, pur și simplu nu mai mănânci

Am auzit atât de des cuvintele din titlu, încât m-am gândit să scriu acest articol. Poate cei care o spun chiar nu știu ce se află în spate și cât de mari sunt eforturile.

Read More
18 martie 2019
Genetica încarcă arma, dar mediul apasă pe trăgaci

Zilele trecute, în timp ce mă pregăteam pentru workshopul de sâmbătă, "Emoții și kilograme în plus" am găsit următorul citat care îi aparține lui George Bray: Genetica încarcă arma, dar mediul apasă pe trăgaci. Probabil știți deja că unii dintre noi au o predispoziție mai mare la ceva anume, însă spusă atât de clar și […]

Read More
10 februarie 2019
Singura dietă care există

Singura dietă care există reprezintă și titlul unei cărți scrise de Sandra Ray, care se referă la partea de vindecare și de acceptare în procesul de a slăbi. Am citit-o acum câțiva ani, mi-a plăcut, dar am considerat-o parcă incompletă. Am avut senzația că ceva lipsea în toată acea lucrare. Am regăsit-o zilele trecute și […]

Read More
13 ianuarie 2019
Detox sau nu, corpul are nevoie de pauze și de mâncare sănătoasă

De câteva zile circulă pe Facebook tot felul de articole, unele despre faptul că detoxifierea nu există întrucât nu avem toxine în corp, iar altele despre cât este de important să începem noul an cu un program de detoxifiere. Nu vreau să contrazic informația. Pentru liniștea mea am ezitat să mă alătur vreunei tabere care susține […]

Read More
4 ianuarie 2019
Kilogramele în plus, o problemă sau o soluție?

A început noul an și cel mai probabil în gândul sau pe listele multor persoane se află ideea de a renunța la kilogramele în plus.

Read More
22 decembrie 2018
De ce mâncăm prea mult

Am găsit un articol, cu ale cărui idei rezonez și pe care le-am tot adus în discuție cu persoanele cu care lucrez pe emoții și kilograme în plus. Articolul se numește Why we eat too much. 

Read More
30 octombrie 2018
Armonizarea interiorului cu exteriorul

Tot timpul trecem prin schimbări, fie că sunt unele voite sau nu, fie că sunt mai mici sau mai mari. Schimbările sperie prin natura lor, aceea de aducătoare de nou. Ne e teamă că poate nu vom mai fi la fel, că poate ne vom pierde o parte din identitate, iar aceste gânduri nu ne ocolesc, oricare […]

Read More
13 octombrie 2018
Cum să te împrietenești în mod sănătos cu mâncarea

Un subiect care creează reacții în cadrul workshopurilor pe care le facilitez, Emoții în farfurie, este legat de mâncarea ca prieten al nostru. Nu mă refer la acel prieten, adică înlocuitor pentru ceea ce nu avem lângă noi, ci mă refer la a despărți mâncarea de acea încărcătură negativă care de multe ori o face […]

Read More
30 septembrie 2018
Gânduri despre emoții și kilograme în plus

Emoții și kilograme în plus a pornit ca o scurtă întâlnire pe care am avut-o într-o dimineață de sâmbătă cu persoane interesate de subiect. Mi-am dorit să împărtășesc și cu alți oameni ceea ce eu descoperisem pe propria mea piele sau mai bine spus, îmi doream să dau speranță și totodată să povestesc despre faptul […]

Read More
1 august 2018
Pozele "before and after"

Pozele de tip before and after sunt uimitoare și uneori pare greu de crezut că o persoană a reușit o asemenea schimbare în materie de slăbit. Motivul pentru care scriu acest articol este pentru că văd zilnic persoane din industria sportului, alimentației și mai nou tot felul de alți specialiști care se folosesc de imaginea […]

Read More
9 iulie 2018
Ce este foamea afectivă sau mâncatul emoțional

Felul în care mâncăm spune multe despre momentul și locul în care ne aflăm în viața noastră. Mâncăm diferit atunci când suntem singuri față de atunci când suntem cu familia, cu prietenii, la o întâlnire sau la un eveniment. Mâncăm diferit atunci când suntem liniștiți față de atunci când suntem agitați. Să stai la masă, liniștit, […]

Read More
5 iulie 2018
O altfel de călătorie în doi

Facebook ne tot anunță zilele acestea că acum 2 ani eram în Bali și ne arată poze de atunci. Privim uimiți și mândri fotografiile cu noi de atunci, mândri pentru ce am reușit și uimiți pentru că nu ne mai recunoaștem în ele.

Read More
25 iunie 2018
79% dintre femei cred că viața ar fi mai frumoasă dacă ar fi mai slabe

Citind cartea Mihaelei Bilic, Sănătatea are gust, am găsit această statistică: 79% dintre femei cred că viața ar fi mai frumoasă dacă ar fi mai slabe. Repet: 79%! Îngrijorător? Mai sunt și altele, printre care 83% dintre femei sunt deprimate după ce au probat un costum de baie. E o statistică șocantă, ar spune mulți dintre […]

Read More
15 iunie 2018
O lună fără proteină animală

Acum 3-4 ani am avut o perioadă de 9 luni în care nu am mâncat deloc carne. Nu mi-am propus să fie așa, pur și simplu nu am mai simțit nevoia să o consum. Din păcate, experiența de atunci nu a fost prea benefică pentru mine, întrucât m-am îngrășat 10 kilograme în acele luni.

Read More
1 iunie 2018
Ce înseamnă mâncatul conștient

De foarte multe ori parcă mâncăm pe fugă, parcă nu conștientizăm cantitatea de mâncare pe care o consumăm, nu mâncăm conștient. 

Read More
23 mai 2018
Emoții și kilograme în plus. Grup de susținere

Acum mai bine de un an am facilitat un workshop care se numea exact așa, Emoții și kilograme în plus. Scopul lui era să împărtășesc oamenilor din experiența mea și mai ales să trecem de zona aceea superficială a dietelor. Mi-am dorit să mergem mai în profunzimea motivelor pentru care oamenii se îngrașă sau mai […]

Read More
9 mai 2018
Ce m-aș bucura să știe oamenii care nu au ținut diete

Fie că s-a observat, fie că nu, în primele două săptămâni de la revenirea în țară am pus pe mine 4 kilograme. De ce? am venit de la peste 30 de grade la minus câteva grade, iar corpul a cerut mai mult de mâncare. am mâncat multe lactate și brânzeturi pentru că mi-a fost dor […]

Read More
7 martie 2018
Alege-ți sportul pe care vrei să îl practici și începe

Atunci când vorbim despre o dietă, inevitabil ajungem ca printre primele idei discutate să fie cele despre sport. Ai nevoie să faci mai mult sport, trebuie să mergi la sală, începe să alergi etc. Deja știi povestea.

Read More
11 ianuarie 2018
Vrei să slăbești? Începe cu pași mici.

E ușor de cerut, dar e greu de făcut. Sunt convinsă că nu sunt singura persoană pe care o auzi spunând că dacă ceva nu ți-e ok, atunci să încerci să schimbi. Schimbarea este grea, că altfel nu am mai vorbi atât despre ea. Este un proces dificil și pe drum ne întâlnim de multe […]

Read More
4 ianuarie 2018
Să îți faci acel abonament la sală?

E început de an și inevitabil te gândești că vrei să faci sport, fie ca să te simți mai bine, fie pentru că vrei să slăbești. E ca o tradiție de început de an, dacă vrei să îi spunem așa.

Read More
2 ianuarie 2018
Cum am renunțat la zahărul din cafea

Pentru mine, primul pas spre a renunța la zahăr a fost să renunț la cel din cafea. Acum doi ani eram în Miskolctapolca, în Ungaria. Era frig afară, ploua, am căutat o cafenea unde să ne petrecem câteva ore liniștite.

Read More
24 noiembrie 2017
Cum am început să slăbesc

Am scris câteva articole despre cum am reușit să slăbesc 32 de kilograme, dar în niciunul dintre ele nu am specificat concret ce m-a determinat să fac acest pas, care a fost momentul declanșator. De multe ori mă gândeam că ceva trebuie să se întâmple, ceva care să mă zdruncine din temelii și să mă […]

Read More
29 septembrie 2017
Foamea de toamnă-iarnă

N-am mai scris de ceva timp despre stil de viață, slăbit, menținut și trăit frumos într-un corp sănătos. A venit toamna și cum se instalează frigul, cum apare și pofta de mâncare. Anul trecut pe vremea aceasta eram în plin plan alimentar pentru slăbit, era perioada în care pierdeam cel mai mult și îmi amintesc […]

Read More
5 mai 2017
Când ești gata să începi

În urma interviului pentru divahair.ro am primit foarte multe întrebări de la voi legate de alimentație, rețete, dar mai ales despre medicul nutriționist la care am fost. Am scris anterior în articolele mele că nu contează prea mult care e rețeta, ci contează cine ține rețeta. Adică indiferent de nutriționist, de rețete, de sportul ales, depinde doar de […]

Read More
2 mai 2017
Jurnalul alimentar

De ceva timp scriu pe blog despre experiența mea cu slăbitul și simt că încă mai pot să împărtășesc din ce am învățat. Sper să ajungă la cât mai mulți oameni și să îi motiveze. Asta mi-a lipsit mie cel mai mult, oameni în jurul meu care să fi trecut prin experiența asta și care […]

Read More
22 aprilie 2017
Simplu și sănătos

Nu am fost niciodată genul de femeie care să guste o mâncare și să spună ce ingredinte are și cum se face. Am învățat să gătesc de nevoie, când am ajuns la facultate. Mai aveam eu tentative și în liceu, dar minore. De aproape 1 an gătesc simplu și sănătos zilnic, cu mici excepții în […]

Read More
3 martie 2017
Când mintea, sufletul și corpul au același țel

Am ajuns la minus 32 de kilograme. Nu-mi amintesc să fi avut din adolescență și până acum această greutate. E atât de nou pentru mine încât nici măcar nu pot să conștientizez, adică mai merg încă la mărimi mari când îmi cumpăr ceva și îmi este greu să îmi amintesc ce greutate am, deși mă […]

Read More
9 februarie 2017
Curajul vine din frică

Curajul vine din frică și o să vă povestesc cum mi se aplică mie acest lucru. Am fost mereu interesată de diete, de cure și tabere de detoxifiere, de cărți despre diete, de modalități eficiente și miraculoase de a slăbi, dacă s-ar putea peste noapte, fără efort și cu mâncare multă și nesănătoasă în farfurie, […]

Read More
16 noiembrie 2016
Emoții și kilograme în plus

Tema emoțiilor se regăsește destul de mult în articolele mele și asta pentru că suntem ființe emoționale și cred că accesându-ne emoțiile ne este mult mai ușor să ne dăm seama ce se întâmplă cu noi și să creștem, să ne îndreptăm spre o versiune mai bună a noastră. Emoțiile sunt cele care ne fac […]

Read More
12 octombrie 2016
Mâncarea nu e dragoste

Astăzi cântarul mi-a arătat mai puțin cu 32 de kilograme. Am reușit după 1 an și 2 luni să ajung la greutatea mea normală. Le-am pus ușor, mult prea ușor. Sedentarismul, mai mult mașina și mai puțin bicicleta, mai multă indulgență față de ceea ce mâncam, multe scuze, multe emoții rămase și neexprimate și așa […]

Read More
Cabinet Individual de Psihologie